Cum poți prelungi viața hainelor

Cu toții avem articole vestimentare la care ținem mult, chiar dacă au deja vechime. Poate e un hanorac sau un pulover, o fustă sau o jachetă la care nu vrei să renunți din diverse motive. Când vina vorba de astfel de articole de îmbrăcăminte, avem la îndemână câteva trucuri pe care le putem pune în aplicarea pentru a menține țesătura și culoarea în stare bună, astfel încât să putem purta haina respectivă cât mai mult timp.

Cum să scapi de pete

Fie că vorbim despre o achiziție nouă sau despre o haină la care ții și nu ai vrea să o arunci, petele pot fi foarte problematice, mai ales cele de grăsime, la care ești foarte expusă. Un mic secret pe care ar fi bine să îl știi și să îl dai mai departe și prietenelor tale este detergentul de vase. Aplică puțin produs lichid fix pe pată, iar apoi spală haina în mașina de spălat, așa cum faci de obicei. Vei vedea că petele de grăsime nu au nicio șansă în fața detergentului de vase, iar hainele tale vor fi salvate rapid și mai ales – ieftin.

Îngălbenirea țesăturilor albe este inevitabilă, mai ales dacă vorbim despre haine mai vechi, din materiale tari. Și pentru această problemă există o soluție ieftină. De exemplu, gulerele îngălbenite pot reveni la albul inițial printr-o procedură simplă: înainte de spălare trebuie curățate cu cretă.

O problemă a hainelor albe din bumbac este tenta cenușie pe care o capătă odată cu timpul. Coaja de lămâie poate fi salvarea în acest caz. Pune o coajă de lămâie într-un pachețel de pânză și bagă-l împreună cu rufele în mașina de spălat. Tenta cenușie va dispărea de la prima spălare.

Cum previi decolorarea hainelor

O haină pe care o ai de mai mult timp este, evident, o piesă vestimentară pe care ai spălat-o de mai multe ori. Pentru a evita decolorarea acesteia, ține-o 10-12 ore în apă cu oțet înainte de a fi spălată, pentru ca țesătura să nu își piardă din intensitatea culorii. Astfel, te asiguri că după spălare haina ta va fi ca nouă.

Întreținerea materialelor mai sensibile

Catifeaua, mătasea sau dantela fac parte din acea categorie de materiale mai sensibile, de care trebuie să avem mai multă grijă pentru a le păstra cât mai mult timp în stare bună.

Mai ales când vine vorba de ținute de gală, ritualul de întreținere este foarte important. Ar fi bine ca pentru acest tip de ținute să apelăm la servicii profesionale de curățare și chiar și la o călcătorie, pentru a nu distruge țesăturile.

Din această categorie fac parte și cravatele, accesorii care nu lipsesc din garderoba niciunui bărbat care pune preț pe eleganță. Pentru a-și menține aspectul, cravatele se freacă cu spirt sau amoniac.

Și catifeaua are un regim special de întreținere. Pentru a fi păstrată în cea mai bună stare, catifeaua se lustruiește cu alcool și se ține deasupra unui vac cu aburi. După acest proceu, urmează perierea, însă numai în același sens pentru a nu deteriora materialul.

Un truc ieftin și la îndemână cu ajutorul căruia poți să te asiguri că dantela arată perfect este păstrarea acesteia pentru câteva minute într-un recipient cu lapte bătut, recipient în care să o și presezi. Apoi, se calcă umedă, dar numai pe dos.

Micile trucuri pot salva materialele din care sunt făcute articole vestimentare la care ținem. Cu ingrediente ieftine și la îndemână și cu un ritual de îngrijire potrivit, ne putem asigura că articole că hainele vor fi în stare foarte bună o perioadă îndelungată.


MWISHO PE FACEBOOK

Ai ceva de adăugat?...

*