Cum să îți dezvolți un stil personal elegant indiferent de vârstă

Cu siguranță, cunoașteți cel puțin o persoană pe care o admirați pentru eleganța sa. Sigur, caracterul diplomat, vorbirea îngrijită și personalitatea atentă sunt de apreciat, dar întâi de toate iese în evidență aspectul fizic. Un machiaj natural, o coafură îngrijită și stilul vestimentar rafinat sunt caracteristicile care stau la baza eleganței. Niciodată nu este prea devreme sau prea târziu pentru a ne însuși un stil vestimentar elegant, și asta pentru că eleganța nu se demodează niciodată. Chiar dacă până acum ați purtat în mare parte doar articole sportive, tot este posibil să începeți să vă dezvoltați un stil elegant.

Cum să îți dezvolți un stil personal elegant indiferent de vârstăIată câteva sfaturi care vă pot ajuta să vă puneți la punct un stil caracterizat de eleganță:

Alegeți haine de calitate superioară

Hainele de calitate superioară se cunosc adesea, după brand, dar și după material. Există o mare diferență între o rochie fabricată din mătase și același model de rochie fabricat din material sintetic. S-ar putea ca ambele tipuri de rochie să se așeze frumos pe corp, dar să nu facă față la fel uzurii. Dacă vă gândiți să investiți în propria garderobă, încercați pe cât posibil să optați pentru haine fabricate din bumbac, in, mătase sau lână 100%. În magazinul online mhooda.ro veți găsi o colecție extinsă de piese vestimentare elegante, care aparțin marilor case de modă și care exprimă eleganță prin calitatea materialelor și prin detaliile atente. De asemenea, dacă dețineți o piesă vestimentară la care țineți foarte mult, dar care începe să prezinte semne de uzură, învățați cum să o reparați, astfel încât să o puteți purta în continuare.

Evitați să purtați numai articole vestimentare casual

Dacă doriți să fiți caracterizată de un stil elegant și toți cei din jur să vă considere o persoană plină de clasă și de rafinament, atunci aveți grijă cum purtați articolele casual. Desigur, eleganța nu înseamnă să scăpați de toate hainele casual pe care le aveți în dulap, ci mai degrabă încercați să nu le purtați pe toate deodată. Tricourile, hanoracele și adidașii purtați împreună alcătuiesc o ținută casual, dar la fel de bine pot fi asociate și cu alte haine și articole mai elegante, cum ar fi pantofi cu toc, blazere, cardigane sau sacouri. Dacă apreciați confortul pe care vi-l oferă un tricou, atunci încercați să îl purtați împreună cu un blazer. Dacă nu vă puteți despărți de blugii preferați, atunci completați ținuta cu un sacou și o pereche clasică de mocasini sau pantofi cu toc. Pe lângă piesele vestimentare de la branduri premium, în magazinul online mhooda.ro veți găsi și perechea perfectă de pantofi cu toc, de cizme înalte sau de botine, care vă pot completa ideal ținuta pentru birou.

Combinați articolele structurate cu cele nestructurate

Datorită liniilor lor elegante, croielii atente și a colțurilor ascuțite, articolele structurate par mai îngrijite și mai precise, ceea ce elevează orice ținută vestimentară. Adesea, articolele structurate se așează mai bine pe corp decât piesele nestructurate. O pereche de pantaloni largi, cu talie înaltă și cu un cordon de prindere se vor potrivi mai bine decât o pereche de pantaloni palazzo cu talie elastică. În mod similar, o rochie cu croială în A, fabricată din materiale calitative, va arăta mai elegant decât o rochie nestructurată, fără cusături și fabricată din material sintetic. La rândul lor, gențile de mână cu colțuri pătrate sau margini rigide arată mult mai elegant decât gențile foarte moi și subțiri, care atârnă de umăr ca niște pungi de cumpărături. Optați pentru genți care sunt prevăzute cu suport ferm în partea inferioară, pentru a nu se rotunji atunci când sunt pline.

În cele din urmă, încercați să nu mai purtați articole vestimentare sportive dacă nu faceți sport, dacă nu vă duceți la sală sau dacă nu urmează să vă implicați într-o activitate sportivă. Desigur, pe parcursul unei zile, ne putem implica fizic în tot felul de activități, de la cumpărături până la plimbări în pauza de masă, dar asta nu înseamnă că trebuie să ne îmbrăcăm cu pantaloni de trening. Sigur, hainele sportive sunt foarte convenabile atunci când trebuie să fugim pe ușă, dar la fel de bine, ne putem crea câteva ținute pe care ne putem baza în situații urgente. O pereche de blugi și o cămașă cu nasturi arată grozav împreună, la fel ca pantalonii neutri și o bluză uni.


MWISHO PE FACEBOOK

Ai ceva de adăugat?...

*