Ţinutele de seară cer atenţie specială. Iată 3 sfaturi pentru întreţinerea lor.

Ţinutele de seară reprezintă întotdeauna o provocare. Varietatea de modele şi croieli, de materiale şi accesorii, ridică dificultăţi atunci când trebuie aleasă ţinuta potrivită. Fie că este vorba despre ocazii foarte speciale din viaţa fiecăruia, fie că sunt destinate evenimentelor mondene, alegerea acestor ţinute este dificilă şi solicitantă, presupune mult timp, dar necesită şi alocarea unui buget substanţial, astfel încât decizia finală să fie cea dorită.  Tocmai din aceste motive, ţinutele de seară cer atenţie specială.

Procurarea ţinutelor de seară

Fie că este vorba de ţinute bărbăteşti sau de damă, recomandat ar fi ca procurarea acestora să se facă din magazinele cu specific, acolo unde clientul poate fi susţinut şi îndrumat de către personalul avizat şi instruit în acest sens. Un astfel de magazin îşi va întâmpina clienţii cu sfaturi şi recomandări, astfel încât alegerea modelului potrivit să nu fie o sarcină foarte grea. Tot într-un magazin de profil, pot fi achiziţionate şi accesoriile atât de necesare în întregirea ţinutei.

Fiind materiale sofisticate şi croieli elaborate, astfel de ţinute pot necesita o pregătire ulterioară achiziţionării, mai cu seamă că pe perioada transportului ţinutele se pot şifona. Apelând la o călcătorie din sectorul 3, orice ţinută de seară poate fi descălcată şi rearanjată, astfel încât să arate impecabil pentru momentul purtării. Serviciile profesioniştilor, vor ajuta ca rochia elegantă sau fracul bine croit să arate impecabil, gata de purtat la marele eveniment.

Întreţinerea ţinutelor de seară

O ţinută elegantă, este lucrată  din materiale sofisticate şi pretenţioase, este realizată printr-o croială elaborată şi chiar dificilă, astfel că necesită o atenţie specială după ce a fost purtată. Pentru a mai putea fi purtată şi pentru a nu-şi pierde din frumuseţe şi eleganţă, o rochie de seară purtată la un eveniment, ar trebui curăţată şi călcată, astfel încât să fie pregătită pentru o altă ocazie.

Ţinutele vor fi curăţate conform indicaţiilor producătorului, ţinându-se cont de accesoriile care ar putea fi deteriorate la o manevrare greşită. Pentru a se păstra în bună stare şi pentru a arăta impecabil, vor fi călcate, operaţiune care poate fi efectuată de o călcătorie din sectorul 3. Echipa de profesionişti va şti cum să se plieze materialelor, în ce mod să calce ţinutele, astfel încât să le readucă la varianta iniţială. Odată călcate, vor putea fi depozitate în dulap, pregătite pentru o altă ocazie.

Depozitarea ţinutelor de seară

O ţinută sofisticată şi elegantă nu va  fi purtată foarte des, astfel că are nevoie de o întreţinere specială. Odată curăţată şi călcată, o ţinută elegantă, rochie de seară sau costum, va fi pusă pe umeraş şi va fi protejată cu huse. Fiind purtate rar, există posibilitatea depunerii prafului, astfel că îmbrăcată cu o husă de protecţie, va fi ferită de orice incident. Dacă este nevoie, din când în când, vor fi scoase şi aerisite. De mare  ajutor  pot fi şi parfumantele de dulapuri  sau simpli săculeţi cu levănţică, care pe lângă faptul că vor conferi un iz plăcut ţinutelor, le vor proteja de eventuali dăunători care se pot strecura printre rafturi, dacă dulapurile nu sunt bine întreţinute şi aerisite. î


MWISHO PE FACEBOOK

Ai ceva de adăugat?...

*