Cele mai frumoase rochii office

Rochiile sunt un simbol al feminității și al eleganței, dar aste nu înseamnă că nu pot fi purtate și la birou. Există o sumedenie de stiluri de pe care le puteți aborda, în funcție de stilul personal sau de evenimentele cu care vă veți confrunta la locul de muncă în ziua respectivă. Dacă până acum ați abordat doar pantalonii și fustele la birou pentru că nu știați ce stil de rochie să purtați, în continuare veți vedea câteva idei și variante pentru cele mai frumoase rochii office.

cele mai frumoase rochii office

Tipuri de stiluri office și ce să faceți pentru a le respecta
Înainte de a vedea câteva exemple clare de cele mai frumoase rochii office, trebuie să știți ce multitudine de stiluri puteți adopta la birou și cum trebuie ele respectate pentru a avea o ținută de efect și pentru a vă încadra în standardele office ale secolului în care trăim. Dintre acestea, se vor prezenta stilul office formal, stilul office profesional și stilul office casual.

Stilul office formal

Dacă se întâmplă să lucrați în domeniul avocaturii, dacă trebuie să vă întâlniți mereu cu oameni de afaceri sau dacă dețineți o poziție de top într-o firmă, cele mai frumoase rochii office pe care trebuie să le purtați sunt cele formale.

În primul rând, trebuie să aveți în vedere culoarea.

Pozițiile de top dintr-o firmă sau întâlnirile cu investitorii necesită o rochie office care să transmită seriozitate, impozanță și să impună respect. Acest lucru nu se poate face dacă alegeți să purtați o rochie vaporoasă roz. Cele mai bune culori pentru a fi purtate în situații de genul acesta sunt culorile neutre sau nonculorile. Pentru cele mai frumoase rochii office formale, optați pentru negru (o nonculoare care nu va da greș niciodată), bleumarin (un înlocuitor excelent pentru negru, mai ales în zilele toride de vară) sau maro (o culoare ce oferă atât seriozitate, cât și versatilitate). Este și albul o variantă, însă trebuie să aveți grijă pentru că poate cădea ușor în altă zonă decât cea formală.

O altă variantă de rochie ce transmite seriozitate, ar putea fi rochiile care au în structura lor nasturi sau gulere structurate. Aduc o notă de masculinitate ținutei și vor impune mai mult respect. De asemenea, nu neglijați niciodată lungimea rochiei. Dacă în unele cazuri v-ați putea permite să optați pentru ceva deasupra genunchiului, în cazul unei ținute formale, cele mai frumoase rochii office nu sunt niciodată mai scurte de două degete deasupra genunchiului. Totodată, alegeți rochiile cu structură, nu cele vaporoase sau mătăsoase deoarece acestea insuflă efectul de inocență, conferă un aer jucăuș și nu este de dorit acest lucru.

Nu uitați să luați în considerare și accesorizarea rochiei.

Nu optați pentru bijuterii impozante, pantofi excentrici sau poșete multicolore – imaginea obținută nu va fi una coerentă. De asemenea, cele mai frumoase rochii office formale sunt purtate cu dres preferabil închis la culoare.

Stilul office profesional

Acest stil este asemănător celui formal, dar permite mai multă flexibilitate în ceea ce privește culorile și materialele. Cele mai frumoase rochii office profesionale sunt cele care transpun o imagine profesionistă, impunătoare, dar care lasă la vedere și o porțiune din personalitatea purtătoarei prin culorile alese sau prin accesorizarea mai deosebită.

Dacă în ceea ce privește culorile unei ținute office formală era indicat să abordați doar culori solide, temperate, precum negru, bleumarin sau maro, în situația de față puteți opta și pentru o pată de culoare. Nu trebuie să interpretați greșit, nu este o problemă dacă optați pentru aceleași culori și în cazul ținutelor office profesionale, însă acum este permisă adăugarea unui accent de culoare. Cele mai frumoase rochii office profesionale pot fi accesorizate cu o broșă colorată sau o eșarfă îndrăzneață. Nu vă feriți să alegeți rochii colorate în întregime, însă aveți grijă la material. Dacă alegeți o astfel de rochie, este bine ca măcar structura acesteia să fie mai tare, mai impozantă.

Și în această situație trebuie să aveți grijă la lungimea rochiei, același principiu ca la stilul office formal fiind aplicat și în cazul de față. Totuși, puteți spori creativitatea ținutelor prin accesorii jucăușe, o idee mai mari decât cele folosite în cazul precedent.

Stilul office casual

Acest stil este cel abordat cel mai frecvent la locul de muncă și este cel ce oferă cea mai multă libertate în ceea ce privește culorile, materialele și accesorizarea. Acest stil vă permite să alegeți cele mai frumoase rochii office colorate, din materiale diverse, însă profesionale în egală măsură.

Aspectul pe care trebuie să-l aveți în vedere este să nu depășiți limita decenței într-un spațiu de muncă. Anume, trebuie să urmăriți linia decolteului – forma acestuia, dar mai ales adâncimea lui, dar și lungimea rochiei – deși este permis să aveți o rochie cu o lungime ceva mai scurtă decât două degete peste genunchi, nu trebuie să cădeți în extrema cealaltă și să optați pentru o rochie mini.

Puteți opta pentru rochii mult mai casual, din materiale fluide, vaporoase, pe care le puteți purta și cardigane pe deasupra sau chiar cu un sacou pentru un plus de seriozitate. Structura rochiei nu mai este un element definitoriu, rochiile din voal sau mătase fiind perfect în regulă pentru  ținută office casual.

Cele mai frumoase rochii office casual pot fi purtate și cu accesorii statement, coliere supradimensionate sau cercei mari, niciodată ambele împreună, precum și cu pantofi sau genți la fel de colorate. În cazul în care abordați un astfel de stil, dar se întâmplă să mai participați și la evenimente puțin mai formale, păstrați la birou un sacou într-o culoare neutră și o pereche de pantofi cu toc într-o nuanță bej – aceste două elemente vor funcționa în orice ținută ați alege și vă pot da un plus de seriozitate în cazul în care apare un eveniment de așa natură.

Cele mai frumoase rochii office în funcție de anotimpuri
În primul rând, veți afla informațiile necesare pentru anotimpurile reci, de toamnă și iarnă, deoarece este mult mai ușor de integrat o rochie în aceste situații, decât atunci când vă confruntați cu temperaturi de 40 de grade. Primul truc pe care îl puteți adopta în cazul frigului, este folosirea unui dres foarte gros, chiar de 100 den, negru mat. Purtat împreună o pereche de pantofi stiletto negri – tot mați – sau cu o pereche de cizme cu toc peste genunchi – din piele întoarsă – veți obține un efect de alungire al picioarelor și un plus de eleganță. Acest truc cu dresul gros merge însă doar în cazul rochiilor dintr-un material mai gros, cu mai multă structură, nicidecum cu o rochie vaporoasă din voal.

De asemenea, deși alegeți să purtați o rochie dintr-un material mai gros din cauza frigului, de cele mai multe ori tot se poate adăuga un sacou pe deasupra. Acest sacou vă va da un plus de seriozitate și impozanță și vă va ține și de cald.

Totuși, lucrurile se complică în momentele în care mercurul termometrelor depășește o limită decentă și ajunge până la 40 de grade Celsius. Prin urmare, poate deveni o provocare să găsiți cele mai frumoase rochii office care să nu ducă lipsă de profesionalism. Secretul constă în materialele alese și în forma rochiei ce poate permite corpului să respire mai bine. În continuare, aveți câteva idei de cele mai frumoase rochii office ce vă vor oferi eleganța necesară.

Cele mai frumoase rochii office cu croială largă – oversized

Deși un clasic al rochiilor office sunt cele creion, cambrate pe coapse și până în jurul genunchilor, acestea pot oferi bătăi de cap în zilele toride. În acest caz, puteți opta pentru o rochie ceva mai scurtă – midi – care să pice mai larg pe corp, oferind aspectul de oversized. Totuși, trebuie să aveți mai multe aspecte în evidență. În primul rând, lungimea nu ar trebui să fie totuși mai scurtă de 2-3 degete deasupra genunchiului, rochia devenind și mai scurtă când vă așezați. De asemenea, trebuie acordată și o atenție sporită în cazul materialelor – acest tip de rochie nu se fabrică dintr-un material foarte gros, cu structură, prin urmare trebuie să fiți atente să nu fie mult prea transparent pentru o ținută de birou. Nu este de neglijat nici adâncimea decolteului – deși este foarte cald și vreți să optați pentru o rochie cu un decolteu cât mai adânc, mai bine ați alege o rochie cu decolteu la baza gâtului, dar fără mâneci, pentru a face un compromis.

Cele mai frumoase rochii office conice

Deși ar putea ridica impedimente din cauza cambrării pe corp, contează materialul pe care îl alegeți, dar și culoarea. Fiind vară, puteți opta pentru culori mai deschise. În funcție de tipul de ținută care vi se impune la birou, luați în considerare că nuanțele de bej, crem, nude, dar și cele prăfuite, pastelate, sunt mult mai elegante și diafane – dacă nu vi se impune strictețe, puteți opta și pentru culori mai puternice.

Întrucât rochiile conice au o lungime până la genunchi și peste, puteți alege fără grijă una fără mâneci deoarece nu veți lăsa descoperită prea multă piele. Totuși, ca și în cazul rochiei precedente, trebuie să luați în considerare și adâncimea decolteului. Un alt aspect foarte important pentru cele mai frumoase rochii office conice este materialul. În sezonul cald, puteți opta cu încredere pentru materiale ușoare cum ar fi triplu voal – acesta oferă lejeritate și confort, dar nu este atât de transparent încât să devină nepotrivit pentru o ținută de birou.

Cele mai frumoase rochii office din in sau bumbac

Deși poate părea o alegere mai mult casual și nu office, contează foarte mult tipul de in și bumbac ales, dar și croiul rochiei. În prezent, unele dintre cele mai frumoase rochii office sunt cele din bumbac satinat, care oferă un plus de eleganță ținutei, dar și confort pentru zilele foarte calde. Materialul este recunoscut pentru a fi unul răcoros, ce permite respirarea pielii. Majoritatea rochiilor de acest gen au o formă mai lejeră, mergând spre zona oversized, dar există și unele ce au partea de jos într-o formă tip cloș – această formă este foarte avantajoasă pentru zilele calde deoarece datorită lărgimii sale permite respirarea pielii cu foarte mare ușurință.

Cele mai scumpe rochii office

Cele mai scumpe rochii office

În foarte multe domenii de activitate, femeile apreciază versatilitatea și aspectul formal al rochiilor office. Profesionale, confecționate din materiale rezistente și în culori neutre, cele mai scumpe rochii office oferă femeilor încredere în sine. Pe lângă un aspect ireproșabil, femeile doresc să se simtă confortabil, mai ales când au o […] mai mult »

Cele mai ieftine rochii office

Cele mai ieftine rochii office

Deseori, cele mai ieftine rochii office pot fi rochiile care stau la baza oricărei garderobe. În culori și modele formale, rochiile office nu trebuie să coste o avere. Cele mai multe rochii office sunt negre, albe, gri sau bej. Foarte potrivite și formale sunt și rochiile grena, navy sau kaki. […] mai mult »

Cele mai bune branduri de rochii office

Cele mai bune branduri de rochii office

În cazul multor femei, rochiile office reprezintă o parte importantă a garderobei. Cele mai bune branduri de rochii office știu cum să sprijine femeile în activitatea profesională, îndeplinindu-le cu atenție sporită chiar și cele mai exigențe cerințe. Unele femei preferă rochii formale confecționate obligatoriu din materiale superioare, unele apreciază detaliile, […] mai mult »